fbpx
2022-es webdesign trendek

2022-es webdesign trendek

Minden évben összegyűjtöm a legújabb trendeket, amik várhatóak a UI tervezés területén. A 2022-es webdesign trendek hasonlítanak a 2021-esre, de mégis hordoz újdonságot magában.

Színek és színátmenetek

Eljött az élénk színek ideje, a kontrasztos elemek és az absztrakt ábrázolások. Egy rikító, de szemnek természetesen nem bántó élénk színek könnyen ki tudnak tűnni a weboldalak tengeréből.

A színátmenetek egy kis „zajjal” ugyancsak az idei trendek között található.

Színek szempontjából az egyik legérdekesebb irány a gender semlegesség. A klasszikus pink és kék színek hanyagolása, ezáltal teret engedve egy egy területen az új színeknek.

És természetesen ne feledkezzünk meg az idei év Pantone színéről, a Very Periről, ami egy kékeslila árnyalat. Ez biztos meg fog jelenni rengeteg weboldalon illetve arculatban is.

Átfedő elemek

Rendkívül divatos elrendezés egy weboldalon, hogy bizonyos design elemek átfedik egymást. Ez nagy képernyőn szuperül tud mutatni, de törekedni kell itt is a reszponzivitásra! Mobilon sajnos nagyon könnyen széteshet, eltakarhatják a lényeget, zavaróvá válhat. Ilyenkor az is megoldás, hogy kevesebb átfedő design elemet jelenítünk meg mobilon mint desktopon. Ez a design mindenképp jelen van a 2022-es webdesign trendek között.

Minimalizmus

A minimalista weboldalak már egy ideje népszerűek, ami szerintem nagyon jó. A túl sok szöveg, kép és felugró pop up miatt elveszhetnek a lényeges információk, eltévedhetnek a felhasználók. Idén a minimalista designon belül népszerű lesz a rácsszerkezetes, csempés elrendezés, ahol kifejezetten látszódik és észrevehető ez az elrendezés.

Ezen belül van a no stress irány, ahol inkább a weboldal funkciója a fontosabb, mint a design, ami lehet kifejezetten puritán is. Legyen gyors a betöltése, legyen lényegre törő, legyenek nagy terek. A többi másodlagos.

Egyéb érdekesség

A dark mode továbbra is népszerű marad, de már nem számít meghökkentőnek vagy újdonságnak. A hero imagenél is a minimalista elrendezés hódít, egy jó betűtípus, egy jó szín, kevés szöveg. Vagy egy nagy moziélmény, videóval, minimális navigációval az oldalon, ez ugyancsak nagyszerű lehet. A 2022-es webdesign trendek egyszerűek és feltűnőek.