fbpx
Panvone Very Peri

2022-es év Pantone színe

Minden év végén jön a hír, hogy mi lesz a következő év színe. 2021-ben egy halványszürke és egy élénksárga volt, szép és vibráló, egymást kiegészítő kombináció. Ez több weboldalon is megjelent, szinte azonnal.

2022-ben az év Pantone színe egy kékes lila lesz, hivatalosan: PANTONE 17-3938 Very Peri. Ráadásul ez egy teljesen új árnyalat!

Panvone Very Peri

Természetesen ez a hír hozta most lázba a grafikus közösséget, elemezve, hogy kinek inkább lila ez a szín, kinek inkább kék. Hogy ez az irány jó, harmonikus vagy éppen unalmas, semmilyen.

Az év Pantone színe mindig reflektál az évre és az emberekre, az igényekre és a divatra. Szerették volna tükrözni a globális kultúrában zajló eseményeket, és szeretnének rávilágítani a lehetőségekre. Ez egy vidám, örömteli és kreatív szín. Az, hogy most kivételesen egy új árnyalatot hoztak létre, az is szimbolikus, utal a változásokra, amiken most az egész világ átmegy.

Mindenképpen izgalmas lesz látni, hogy hogyan jelenik meg a jövő évi trendekben és az arculati tervezésben.

Bővebben a Very Peri színről ITT tudsz olvasni, de ha kíváncsi vagy a tavalyi színkombinációra, akkor azt ITT tudod megtekinteni.