fbpx

Visszatekintés – Miért kezdtem el vállalkozni?

Néha úgy érzem, érdemes visszatekinteni, honnan indultam, mekkora utat tettem meg. Ez a nyár nekem a megújulásról szól, a brandem már kész, rengeteg erőt fektettem bele. És úgy érzem, most ideje kicsit leülnöm, és visszatekintenem a kezdetekre. Honnan indultam, hol vagyok, és merre tartok.

A nagy döntés – 2019

2019-ben döntöttem úgy, hogy elég az alkalmazotti létből, és vállalkozni szeretnék lenni. Rengeteget készültem erre, nagyon tudatos voltam. Bár visszagondolva, sok mindenre nem tudtam felkészülni, hiszen nem dolgoztam soha itthonról, pláne nem egyedül. Ekkora felelősség sem nyomta soha a vállamat, és mindig elém tették a munkát. Nem építettem még fel eddig a pontig semmit.

Ezeket szerintem egyszerűen meg kell tapasztalni ahhoz, hogy értsük is.

2019 év végén felmondtam, és izgatottan vártam az új évet, hogy elkezdhessem a kis vállalkozásomat. És miért döntöttem így? Izgalmasabb projektekre vágytam, változatosabb munkára. Azt szerettem volna, ha magam döntök, ha az én választásom az, hogy kivel dolgozom együtt. Hogy én dönthetek, mikor meddig dolgozom. Persze ez egy romantikus képzet is, de azért én mind a mai napig tartom magam ahhoz, hogy nem minden projekt nekem való.

Kezdetek és Covid – 2020

2020 áprilisára tettem az indulásomat, persze akkor még nem tudtam, hogy világjárvány lesz. Amikor beütött ez az egész, és elkezdődött a karantén időszak, eléggé megijedtem, hogy tulajdonképpen mit csináljak, el merjek indulni vagy sem, elkezdjek vállalkozni vagy sem. Ettől függetlenül belevágtam, és bár volt néhány nehéz hónapom, nem bántam meg. Csodás cégekkel kezdtem el együtt dolgozni, valakivel mind a mai napig tart az együttműködés. Nikolettékkel decemberben kezdtem el együtt dolgozni, és rengeteg mindenen dolgozunk együtt folyamatosan.

Természetesen a Covid keresztbe is tett, több projektem is meghiúsult a lezárások, és a cégek költségvetése miatt. De ezekből is rengeteget tanultam, és nem keseredtem el, tartott a lendületem.

Az egyik legszebb évem – 2021

A vállalkozásomban a 2021-es év nagyon csodás volt, szuper emberekkel ismerkedtem meg, és jó munkakapcsolatok jöttek létre. Több kedvenc projektem is volt ilyenkor, amikre mind a mai napig büszke vagyok. Néha furcsa belegondolni, hogy az már 2 évvel ezelőtt volt. Vitt előre a lelkesedés, a lendület, a tudás iránti vágy.

Illetve a magánéletemben is csodálatos volt ez az év, hiszen 2021-ben volt az esküvőm. Mindig nagy szeretettel gondolok vissza arra a napra.

Hullámvölgyek – 2022

Most így a visszatekintés során jöttem rá, milyen hullámzó is volt a tavalyi évem, akár a vállalkozásomról van szó, akár önmagamról. Nem volt olyan könnyű, bár az is igaz, hogy a legtöbbet ebben az évben fejlődtem. Sok mindenre nem volt kihatásom, és talán ezek késztettek gyors alkalmazkodásra (mint például a Kata változások), de egyben szomorú és dühös is voltam.

Ezek a külső dolgok még jobban megtanítottak arra, milyen is vállalkozni. És hogy van olyan is, hogy nem minden olyan szuper, de innen szép nyerni. Év végén részt vettem marketing rendezvényen is, hogy ebben is fejlődhessek, továbbá jobban beleástam magam különféle üzleti és önfejlesztős könyvbe, témába.

Megújulás – 2023

Már év eleje óta érzem, hogy meg kell újuljak, de a nyár hozta el nekem erre az időt és az energiát. Erről részletesebben már írtam egy blogcikket.

De nem csak a vállalkozásom brandje újult meg, hanem kicsit én magam is. Sokkal jobban letisztáztam a céljaimat, terveimet, mind a cégemben, mind pedig a magánéletemben. És ez hihetetlenül felszabadító érzés! Sokkal fókuszáltabb, nyugodtabb, de egyben tudatosabb vagyok a mindennapokban.

Hogy miért kezdtem el vállalkozni, azt már nagyjából leírtam. De miért folytatom? Számomra a vállalkozói forma ad egy szabadságot, jobban el tudom választani a munkámat és a magánéletemet. Rájöttem, hogy sokkal jobban és gyorsabban dolgozom itthonról, mint irodában, és jobban ki tud bontakozni a személyiségem. Szeretek kapcsolódni az emberekkel, és ezek az együttműködések előrébb visznek nem csak engem, hanem a partnereimet is. Több mindennek vagyok a részese, imádom, hogy nem csak egy folyamatot láthatok, kísérhetek végig. Természetesen érzem a kockázatot és a rizikót. Néha elveszek, néha megijedek, néha megkérdőjelezem a döntéseimet. De ezek az érzések is kellenek, hogy jobban fókuszált tudjak maradni, tanuljak és fejlődjek.

Számomra az egyik legjobb döntés volt ebbe belevágni, és izgatott vagyok, mit hoz még a 2023-as év!