fbpx

Business fotózás tippek

Minden vállalkozónak és minden cégnek szüksége van professzionális fényképekre. A business fotózás ma már nem is kérdés, hogy elengedhetetlen mindenki számára. Hogyan érdemes nekikezdeni, milyen apróságokra kell gondolni?

A tökéletes fotós

A legalapvetőbb a megfelelő fotós megtalálása és a vele való egyeztetés. Én sok fotóssal dolgoztam már együtt, és tudom, hogy többekkel szeretnék is majd még. Mindenkinek más a stílusa, éppen ezért érdemes előtte hosszabban egyeztetni, Pinterest táblákat készíteni, referenciákat megnézni, stb. Ezek alapján a fotós is tudni fogja, hogy mit szeretnénk, illetve hogy egyáltalán el tudja-e vállalni.

Brandhez igazítva – Stúdió és ruhák

A stúdió kiválasztását érdemes a fotóssal együtt végezni, hiszen biztos járt már néhány szuper helyen. Fontos, hogy a vállalkozásunknak megfelelő legyen, az arculatunkhoz, stílusunkhoz passzoló. Szerintem szuper lehet ezt kiegészíteni kávézóban, parkban készült képekkel is.

De nem csak a stúdiónak a színei és berendezése kulcskérdéses a business fotózásnál, hanem a ruházat is. Én rengeteget válogattam, mire megtaláltam azokat a ruhákat, amik passzolnak a vállalkozásom színeihez, a stílusomhoz, és a stúdióhoz is. Érdemes többel készülni, én konkrétan egy bőrönddel mentem, amiben volt néhány olyan ruha is, amit fel se vettem. Úgyis a helyszínen derül ki igazán, hogy mi működik és mi nem.

Apróságok és kellékek

Érdemes mindenféle hétköznapi tárggyal készülni egy fotózásra. Természetesen a vállalkozásunkhoz igazítva! Én vittem magammal laptopot, mobilt, jegyzetfüzetet. Direkt erre a fotózásra vettem egy nagyon szép bögrét, mert itthon sajnos nem volt a vállalkozásom színeihez harmonizáló bögrém. Ezek amúgy apróságok, mégis sokat számítanak. Érdemes átgondolni, hogy hogy szeretnéd hogy lássanak a vevőid, hogyan végzed a munkádat? És ezeket a business fotózás alkalmával megvalósítani. Viheted magaddal a termékedet, logózott mappát, pólót stb.

Csinosítás – Sminkes, körmös, fodrász

Én profi sminkest hívtam a fotózás reggelére, mert úgy gondoltam, hogy igazán ütősre kell hogy sikeredjenek a képek. Természetesen voltam olyan fotózáson, ahol én sminkeltem, de azért egy profi nem véletlenül profi. Fodrászom nekem nem volt, mert az egyenes hajammal nem akartam semmi extrát csinálni, viszont szerintem egy szuper ötlet, ha valaki kicsit extra frizurát szeretne.

Fényképek – Portré, termék, banner, életképek

Fontos már az elején letisztázni, hogy milyen képeket szeretnénk, és milyen felületre! Én például mindenképp szerettem volna banner képeket, azaz, hogy nem a kép közepén szerepelek, hanem kifejezetten az egyik vagy másik oldalon. Ezeket a weboldalamon tökéletesen tudom használni. Illetve szükségem volt még portré képekre, illetve életképekre is. Szuper ötlet, ha a termékedről is készül fénykép, vagy csak a laptopról stb.

Érdemes a fotózásra és az előkészületekre is sok időt szánni, és akkor valójában olyan lesz a végeredmény, amilyet elképzeltünk. Vagy még annál is jobb!

Te szoktál fotózásokra járni?