fbpx
Esküvői kellékek

Idei év legnehezebb projektje – saját esküvői grafikák elkészítése

Egy esküvő megszervezése mindig nehéz, ez nem is kérdés. Mi nagyon élveztük, bár a pandémia miatt féltünk, hogy egyáltalán nem tarthatjuk meg. Ráadásul néha nehéz volt összeegyeztetni a munkával, így volt, amikor azt éreztem, hogy egyszerűen túlvállaltam magam. De az esküvőnk végül fantasztikus és varázslatos volt, szóval megérte!

Meghívók

Természetesen nem is kérdés, hogy én készítettem el az esküvői grafikákat. A meghívóknál a design nagy fejtörést okozott, mert a férjemmel eléggé különbözik az ízlésünk. Mindig csak azt tudtuk mondani, hogy milyen ne legyen, ami ugyan segítség, de azért nem a legjobb. A színben hamar megegyeztünk, ez pedig a halványzöld lett, és miattam került bele egy kis rózsaszín, egy kis virág, mert azt nagyon szeretem. Szerettük volna, ha a meghívó (és később az esküvő is) minket képvisel, nem csak egy sima név, dátum és a szokásos virágos díszítés.

A legnagyobb közös hobbink pedig az utazás, és végül Zoli ötlete alapján különböző nevezetességek sziluettjét tettem a háttérbe, ami a közös kalandjainkat képviselte. Az esküvői meghívón történetesen Róma és Pisa jelenik meg, két elég ikonikus épülettel. Fontos volt, hogy a szövegen legyen a hangsúly, olvasható legyen, emiatt a design diszkréten a háttérben van. Osztatlan sikert aratott, nagy öröm volt nekünk. Bár sajnos a vírushelyzet miatt először emailben küldtük ki a meghívókat, de kicsit később már személyesen is oda tudtuk adni majdnem mindenkinek még az esküvő előtt.

Menülapok

A meghívó design után már evidens volt a többi is. Az asztalszámokat kicseréltük városnevekre, olyan helyekre, ahol már jártunk, és igyekeztünk azokhoz az asztalokhoz tenni, ahol a vendégeknek is jelentett valamit az a város. A háttérben az adott város egy vagy két nevezetessége szerepelt, de ugyancsak ügyeltem az olvashatóságra. Szerintem szuperek lettek, és egyediek, abszolút minket tükröz. A vendégek meglepődtek, mikor azt látták, hogy nem számok szerepelnek, és nem a 3. asztalnál fognak ülni, hanem Párizsban vagy Brassóban. Az esküvő után többen is elvitték ezeket a lapokat, aminek külön örültem. Az étlap és itallap is az asztalnévnél szerepelt, így mindent el lehetett olvasni egy lapon. Fontos volt, hogy az asztali dekorációval összhangban legyen a menülap, de ezzel nem volt gond, ott inkább a fehér és a púderrózsaszín dominált.

A főasztalnál egy kis csavart vittünk bele magunknak. Az nem egy városnév volt, hanem a nevünk és egy iránytű. Ez az esküvő utáni távoli úticélt is szimbolizálja, illetve azt, hogy sok helyre szeretnénk még eljutni.

Ültetési rend

Az ültetés nagy kihívás volt nekünk, főleg a helyszín adottságai és korlátozottságai miatt. Végül sikerült elrendezni mindenkit, és elkészítettem a végleges designt az ültetéshez. Itt a háttérben egy Európa térkép jelenik meg, bár legszívesebben az egész világot rátettem volna. A kis ültetőkártyák már egyszerűbbek lettek, nem szerettük volna túlbonyolítani, de a designba abszolút belepasszol.

És természetesen a saját esküvőmnél merülnek fel különféle nyomdai és design problémák, aminek az oka azóta is rejtély. 😀 Ez a probléma egy kis stresszt okozott, nem csak nekem, hanem a dekoros cégnek is, ami elég kellemetlen volt, pláne a szervezés utolsó napjaiban. Szerencsére időben meg tudtuk oldani.

Nagy kihívás volt az esküvő, nem csak a megszervezése, hanem a grafikai anyagok megtervezése is, főleg a felmerülő problémák miatt. De végül sok ötletelés és inspirálódás után sikerült egy olyan designt elkészíteni, ami minket tükröz. Az utazás nagyon fontos nekünk, és boldog vagyok, hogy a tervezés során ezt meg tudtuk jeleníteni úgy, hogy az esküvő hangulata és romantikája, eleganciája megmaradjon. Életünk egyik legszebb napja lett, minden másodpercét megéltük, minden pillanatát imádtuk 🙂

Ezúton is köszönöm minden ügyfelemnek a türelmét, akiknek egy picit később válaszoltam az esküvő előtti őrült hajrában! 😀

A képeket Kratancsik Marika készítette a Sense Studio-tól , köszönjük! Egyszerűen imádjuk