fbpx
appok

Appok, amik szükségesek a munkámhoz

Appok nélkül kicsit nehezebb ma már boldogulni, nekem nagyon sokat segítenek a munkám során. Összeírtam néhányat, hogy nekem mik váltak be, mik szükségesek a mindennapjaimban.

Focus Plant

Ez az applikáció a koncentráláshoz szükséges, hogy ne mobilozzak munka közben. Játékosan „szoktat” le a felesleges telefonozásról. Kis növényeket lehet nevelni, és az ahhoz szükséges vizet különféle fókusz programokkal lehet szerezni. Van Pomodoro, visszaszámláló, de sima, hagyományos perc alapú lehetőség is. A fókusz közben az applikáció nem engedi, hogy mást megnyissunk, ami egyrészről szuper, de másrészről, mikor utalni kellene vagy más zenelistát szeretnénk választani, akkor hátrány. De összességében én nagyon szeretem, és minden nap használom. Az ehhez hasonló appok közül nekem ez jött be a leginkább.

Spotify

Számomra elengedhetetlen a munkám során a zene. Kell, hogy kiszűrje a zajokat, hogy felpörgessen. Ha nagyon favágó munkát végzek akkor beteszek egy podcastet. Ha muszáj jobban koncentrálnom, akkor a kedvemnek megfelelő zenelistát játszok le, ha pedig értő írás és olvasás szükséges, akkor jöhet Hans Zimmer vagy egy Disney válogatás, amiben nincs zeneszöveg. Az appok közül a Spotify az egyik legfontosabb nekem, és minden nap használom is.

Asana

Ezt nem csak mobilon, hanem gépen is használom. Ezen követem nyomon a projektjeimet, mivel hol tartok, mennyire sürgős, mi lesz a következő lépés. Ha egy új projektet szeretnék elvállalni, akkor itt nézem meg, hogy mikor tudnám elkezdeni. Szuperül nyomon lehet követni mindent, bár én nagyon alapszinten használom az Asana-t.

Business Suit

Itt lehet posztokat beidőzíteni Facebookra és Instagramra. Bár én annyira nem szeretek mobilról tervezni, de néha nagyon jól jön ez az applikáció. Én a legjobban a naptár nézetet szeretem, ahol pontosan lehet látni, hogy melyik felületen mikor voltak és lesznek posztok.

Természetesen nem hagyhatom ki a közösségi felületeket se, mint az említett Facebookot vagy Instagramot, illetve a TikTokot, és persze a banki appok is elengedhetetlenek.

Neked van kedvenc vagy elengedhetetlen appod, amit a munkád során mindig használsz?