fbpx
Business fotózás

Business fotók – szükséges vagy felesleges?

Egy vállalkozásnak, cégnek sok minden elengedhetetlen ma már, mint például a közösségi médiában való jelenlét, weboldal, területtől függően üzlet vagy bemutatóterem megléte, esetleg online rendelés, házhozszállítás lehetősége stb. De hiába felelünk meg minden piaci trendnek, ha nincsenek megfelelő fényképek rólunk, a csapatról, vagy akár a termékekről. Milyen előnyökkel bír, ha profi business képek találhatóak az oldalunkon? Vagy teljes egészében felesleges?

Business képek magunkról

Legyen szó egyszemélyes vállalkozásról vagy egy nagyobb csapatról, a megfelelő és minőségi képek szerintem elengedhetetlenek. Egyrészt ad egy egységességet a cég megjelenésének a weboldalon és a közösségi felületeken is. Másrészt össze sem hasonlítható egy profi fotós által készített portré és egy szelfi a kávézóban a gép előtt. Bár ma már a telefonokkal is szuper képeket lehet készíteni, de a fotósnak más a szemlélete és sokkal jobb a felszerelése. Jobban észreveszi a lehetőségeket egy-egy háttérben, észreveszi ha egy póz nem előnyös stb. Míg egy szelfinél nem mindig tudjuk, hogy mi az, ami nem stimmel, maximum teszünk rá egy filtert, hátha segít.

Ha egy nem profi fotós készíti rólunk a képet, akkor is előfordulhat, hogy nem szól ránk, hogy húzzuk ki magunkat, vagy kicsit fordítsuk balra az arcunkat, mosolyogjunk jobban, és még sorolhatnám. Mert nem ez a szakmája, nem ezzel foglalkozik minden nap. Ideiglenesen, amíg nem megyünk el egy fotózásra, mindenképp javaslom, hogy kérjük meg egy barátunkat, hogy készítsen néhány jó képet rólunk.

A cég megjelenésénél egy business fotó mindenképp minőséget és igényességet közvetít. Érdemes rászánni azt a néhány tízezer forintot. Ezeket a képeket utána nem csak a weboldal Rólam részénél lehet felhasználni, hanem Facebookon, Instagramon, LinkedInen, hirdetésekben, szórólapokon stb. Egy fotósorozatot sokáig lehet használni, de ha úgy érezzük, évente lecserélhetjük a képeket. Magam is nem rég voltam business fotózáson, most cseréltem le minden felületen a képeket, és nem mellesleg imádom ezeket a fotókat, sokkal minőségibb a megjelenésem, mint előtte. Semmiképp nem tartottam feleslegesnek, inkább úgy érzem, hogy hozzáadott értéke van a cégemhez.

A business képeken túl

Természetesen egy vállalkozás megjelenése nem csak magáról a vállalkozóról szól. Fontos energiát, időt és pénzt szánni a többi képre is. Több stock fotó oldal van, ahol akár ingyenesen is le lehet tölteni képeket, de elő is fizethetünk egy-egy oldalra. Nekem például a Freepiken van előfizetésem.

Ha webshopunk van, akkor a termékekről szerintem kötelező a minőségi fotó. Mondjuk úgy, hogy az a termék business fényképe. Egy terméknek sem áll jól a homályos, pixeles, furcsa hátterű kép, nehezebb eladni. Érdemes megkérni egy szakembert, hogy segítsen, és többszörösen fog megtérülni az ára.

Mindenképp szánjatok időt a megfelelő képek elkészítésére, legyen szó egy csapatfotóról vagy egy termékképről. Minőséget és igényességet üzen, ezáltal növeli a vállalkozás értékén és az ügyfelek számát és bizalmát is.

A borítókép forrása a Freepik.