fbpx
Adri

4 éves a vállalkozásom!

Minden évben szoktam egy rövid áttekintőt írni a vállalkozásom születésnapja alkalmából. Most is kicsit megállok, visszatekintek, átgondolom a következő lépéseimet. Mi az ami működött és mi az, ami nem?

Szolgáltatások átalakulása

Eddig majdnem mindennel foglalkoztam, amivel egy grafikus. Social media posztokat készítettem, pdf-eket, logót, weboldalt, szórólapokat stb. De idén rá kellett jönnöm, hogy már nem mindegyikkel szeretnék hosszabb távon foglalkozni, ezért a szolgáltatásaimat kicsit átalakítottam és lecsökkentettem. Most már csak a meglévő ügyfeleim számára készítek posztokat és bannereket, de új projektet ezen a téren már nem tudok vállalni. Ugyanez a helyzet a pdf-ek készítésénél is.

Szeretek több mindent kipróbálni, és nagyon hálás is vagyok azoknak az ügyfeleknek, akiknek én készítettem a közösségi média posztjaikat és megjelenéseiket. Jó volt ezt a részt is megtapasztalni, de most egy időre elengedem. Úgy érzem, már nem motivál annyira, mint mondjuk fél évvel ezelőtt.

Amivel foglalkozom, az a logókészítése és a weboldal tervezés, és természetesen a nyomdai anyagok elkészítése. Ezeket mind nagyon szeretem, és a vállalkozásom főbb szolgáltatásai közé tartoznak!

Együttműködések

Többször volt már másokkal együttműködésem, de mindegyik inkább rövidebb időre szólt. Most viszont úgy érzem, hogy Bangura Timi személyében megtaláltam azt a vállalkozó társat, akit mindig is kerestem. Timi szöveget ír és marketinggel foglalkozik. Együtt készítjük el a weboldalalakat, ő a szövegre, SEO-ra fókuszál, én pedig a designra és a működésre. Ráadásul épp alakulóban van a weboldala, alig várom, hogy elkészüljön!

Tanulás

Szerintem ebben a szakmában aki nem tanul, pillanatok alatt lemarad. A grafika és webdesign egy folyamatosan változó, megújuló terület. Még februárban jött nekem az ihlet, hogy újra meg kellene próbálnom a kódolást, mert mégiscsak sokkal jobb weboldalak tudnak úgy készülni. Már akkor tudtam, hogy ha ez nem csak egy fellángolás, akkor Pócsik Emesénél a Frontend tanfolyamon szeretnék tanulni, de előtte utánajártam, hogy tényleg ez-e az utam. Kipróbáltam néhány ingyenes anyagot, sokat olvastam, gyakoroltam. Nagyon tetszett, éppen ezért március elején el is kezdtem kurzust, amit nagyon lelkesen csinálok. Remélem, hogy hamarosan a szolgáltatásom ilyen irányba is bővülni fog!

Tervek

Terveim között van, hogy a vállalkozásom és a projektek folyamatai még letisztultabbak lesznek. Már így is jó pár hónappal előre vannak projektjeim, de ezt még jobban szeretném látni és koordinálni. A tanulás az alap, mindig találok valamit, amiben szeretnék fejlődni. Hosszabb távon mindenképp szeretnék egy junior grafikussal együtt dolgozni, aki segít majd nekem az apróbb munkák kivitelezésében, de ennek még nem jött el az ideje. Amiben még nagy lemaradásom van, az a videózás. Idénre ez volt az egyik nagy tervem, abszolút a komfort zónámon kívül van, de hamarosan ebbe is belevágok!