fbpx
Instagram képméretek

Instagram képméretek – 2021

A Facebook mellett az Instagram a másik legnagyobb közösségi felület Magyarországon. Ráadásul itt még inkább a képeken és a videókon van a hangsúly, így a megfelelő vizuális tartalom nagyban növelheti a vásárlóerőnket. Ehhez természetesen nem csak a szép, igényes képek szükségesek, hanem a megfelelő képméretek használata is. Ha már áttekintettük a Facebook képméreteket, vegyük sorra az Instáét is!

Instagram képméretek

Profilkép
  • Bár Instagramon elég kicsiben látszódik a profilkép, mégis érdemes ezt is jó minőségben feltölteni. Ügyelni kell arra, hogy a feltöltött kép kör alakban fog megjelenni, ezért a kép kicsit meg lesz vágva!
  • Mérete: 1080 x 1080 pixel, vagyis a képarány 1:1
Poszt
  • A posztok a profilunkon mindig négyzet alakúak lesznek, azaz 1:1 arányúak. Természetesen a hírfolyamban jelenhetnek meg más méretű képek is, de érdemes inkább a négyzetes formátumban maradni, ha nem szeretnénk, hogy a profil oldalunkon a posztok széle le legyen vágva.
  • Képméret: 1080 x 1080 pixel
Instagram storyk és videók
  • Képméret: 1080 x 1920 pixel
Instagram poszt és story méretek
Instagram poszt és story méretek
Highlights
  • A storyk csak 24 óráig elérhetőek, viszont betehetjük őket különféle highlights csoportokba. Még szebb, ha ezeknek a borítója egységes, és összhangban van a profiloldalunkkal. Éppen ezért véleményem szerint ajánlott ilyen készíteni és beállítani.
  • Képméret: 2000 x 2000 pixel, de lehet ennél kisebb is
  • Ez is csak kicsiben fog látszódni, de érdemes törekedni a minőségre. Illetve figyeljünk arra, hogy kör alakban jelenik majd meg! Az ikonokat és szövegeket érdemes középre elhelyezni, hogy az Instagram ne vágja le a lényeges információkat a képről.

Egységes megjelenés és Instagram Puzzle

Már egy ideje sokan tudatosan odafigyelnek az egységes megjelenésre, mert nem csak megnyerő, de az összhang bizalmat is épít. Sokan sablonokat használnak a posztjaikra, akár témánként. De nagyon népszerűek a puzzle képek, amik akkor nyernek értelmet, mikor valaki a profiloldalunkat tekinti meg. Én is készítek ilyet az Instagram oldalamra, és nagyon szeretem, mert kellemes összképet ad. Én szívből tanácsolom mindenkinek, hogy próbálja ki a puzzle feedet vagy az egységes képek kialakítását, hiszen így még könnyebben tudunk bizalmat ébreszteni a vevőkben.

A minőségi képekkel, szuper tartalmakkal és odafigyeléssel kialakíthatunk egy olyan követőtábort, akik nem csak vásárolnak nálunk, de tovább is ajánlanak minket. Nem érdemes megspórolni az erre szánt időt!

Borítókép forrása a Freepik.