fbpx
Szenkovits Adrienn

Egy kicsit rólam, azaz, ki is a grafikusod?

Először is köszönöm, hogy ellátogattál a weboldalamra és hogy elolvasod ezt a cikket! Ez azt jelenti, hogy felkeltettem az érdeklődésedet, és esetleg szükséged lenne egy grafikusra, designerre. Remélem így van, és dolgozhatunk együtt!

Rövid bemutatkozás

Szenkovits Adrienn vagyok, és grafikusként és weblaptervezőként dolgozom mint egyéni vállalkozó. A vállalkozásomat most építettem fel, előtte rengeteg munka és tanulás előzte meg. Egy nagy álmom vált valóra, hogy végre a saját lábamon állhatok, és energiát, időt és erőfeszítést nem kímélve létrehozhattam a Szenkovits Design nevű kis vállalkozásomat. 

A karrier utam nagyon kacskaringós, több területen is dolgoztam mire felfedeztem magamnak a grafikusi létet. Egy gondolat volt az egész: Én mindig is meg akartam tanulni használni a Photoshopot. Ennyi kellett, és innentől kezdve nem volt megállás, jöttek a tanfolyamok, képzések, álmok és megvalósítások. Néha elég egy kis apró gondolat, hogy jobb irányba haladjunk. Mi lett volna ha nem fektetek pénzt, időt és energiát ebbe a gondolatra? Semmi. Ugyanúgy keresném az utamat, amit valószínűleg nem találnék, és talán előbb utóbb kifognék egy olyan 40 órás munkát, amit aránylag szívesen elvégeznék. Ezért is tartom fontosnak, hogy folyamatosan tanuljunk, fejlődjünk és hallgassunk az ösztöneinkre!

Mivel foglalkozom?

Szívesen mondanám hogy mindennel és hogy mindenhez is értek, de természetesen nekem is vannak szakterületeim és kedveltebb munkalehetőségeim. Elsősorban weboldalakat tervezek, legyen szó egy webshopról, egy blogról vagy egy bemutatkozó weboldalról. Szívesen készítek névjegykártyákat, szórólapokat is, illetve online marketinges képeket, például Facebook posztokat vagy Google hirdetéseket. A másik nagy szakterületem az esküvői grafikák és esküvői weboldalak elkészítése. 

Leginkább Adobe programokat használok, azon belül a Photoshopot, Illustratort, InDesignt és Xd-t. Az Xd egy weblaptervező program, külföldön nagyon divatos de Magyarországon még viszonylag újnak számít. Igyekszem mindig lépést tartani az aktuális trendekkel.Most ismerkedem az Affinity programokkal, ki tudja, lehet hogy hamarosan már ott készülnek majd a munkáim.

Mi a célom?

Nagyon fontosnak találom, hogy legyen célom. Egyik célom a vállalkozás megalapítása volt, ezt el is értem. De mi is hosszabb távon a célom, miért is foglalkozom grafikával, miért is vágtam bele ebbe az egészbe?

A grafika és a tervezés a hivatásom, és célom az, hogy alkossak, hogy minőséget teremtsek és hasznosan teljenek a munkanapjaim. Szeretem a kihívásokat és szeretem, amikor valakinek meg tudom valósítani az elképzeléseit. És miért egyéni vállalkozóként képzelem el az utamat? Úgy érzem, hogy azt a munkát, amit nyújtani szeretnék, és azt a szabadságot és egyben kihívást és felelősséget ez tudja nekem megadni.

Fontos!

Egy weboldallal kapcsolatban fontos azt tudnod, hogy én csak a terveket készítem el, a kódolást egy fejlesztő végzi el. Ha szeretnéd, nagyon szívesen ajánlok fejlesztőket, de amennyiben van egy szuper szakembered, én állok elébe, és szívesen dolgozom vele is. Tanultam kódolni, ismerem a HTML, CSS és PHP alapjait, de őszinte leszek, ez nem az én asztalom. Jobban szeretek tervezgetni, mint weboldalakat kódolni.

Viszont kódolás nélküli WordPress oldalt már építettem fel, például a saját weboldalamat. Ha úgy érzed, hogy inkább egy sablont szeretnél átalakítani, akkor abban természetesen tudok segíteni. 

Néhány plusz személyes infó

Amikor nem dolgozom akkor természetesen én is szeretek a hobbijaimmal foglalkozni. Nagyon szeretek digitálisan rajzolni, erről lesz szó a későbbiekben. Szeretek futni, bár a futással való közös történetünk viharos, hol “összejöttünk” hol “szakítottunk”,, végül egy applikáció által szerettem meg igazán. Nagyon sokat olvasok gyerekkorom óta, mondhatni igazi könyvmoly vagyok. De az egyik legfőbb és egyben legköltségesebb hobbim az utazás. Imádok külföldre menni, új helyeket felfedezni, új embereket, kultúrákat megismerni és új ételeket megkóstolni. Mondhatni, hogy utazás függő vagyok, ha sokáig vagyok Budapestre bezárva, akkor már mehetnékem van. Mindattól függetlenül, hogy imádok Budapesten élni és dolgozni.

Ha kíváncsi vagy további tartalmakra, akkor kövess Facebookon és Instagramon, ahol igyekszem mindig bemutatni a legújabb munkáimat, ráadásul értesülni fogsz a legfrissebb blogcikkeimről is! Vagy éppen grafikust keresel? Írj nekem bizalommal akár itt a weboldalamon, akár Messengeren.


A fotót Kovács Zsófia készítette. ♥